گروه نجوم و فیزیک اسمان آبی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

گروه نجوم و فیزیک اسمان آبی


 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  جستجوجستجو  ثبت نامثبت نام  ورودورود  

 

 ابر خوشه های ستاره ای در کهکشان های شاخک(!)

اذهب الى الأسفل 
نويسندهپيام
moein_13
معاون موقت کل سایت
معاون موقت کل سایت
moein_13


تعداد پستها : 82
Join date : 2010-02-23
Age : 35

ابر خوشه های ستاره ای در کهکشان های شاخک(!) Empty
پستعنوان: ابر خوشه های ستاره ای در کهکشان های شاخک(!)   ابر خوشه های ستاره ای در کهکشان های شاخک(!) Emptyالسبت فبراير 27, 2010 2:37 pm




خب ...چی می بینین؟...(یه عکس تکراری؟!...نه بی انصافی نکنین!).... اول سمت راستیه... خیلی شبیه یه قلبه! با اون خط های دو طرفش انگار یه هواپیما رفتته تو آسمون و یه قلب کشیده!....عکس سمت چپی رو هم که دیدین، همون سمت راستیه اما چرخیده و کمی هم بزرگ تره.

عکسی که می بینین واضح ترین عکسیه که تا حالا از NGC 4038-4039 گرفته شده! البته همون طور که از اسم و قیافه اش معلومه ما با دو تا کهکشان طرفیم که مثل دفعه های قبل باز هم با هم تصادف کردن!

بالایی NGC 4038 و پایینی NGC 4039 دو کهکشان مارپیچ هستن که در صورت فلکی عقاب(؟)(= corvus) و در فاصله ی 62 میلیون سال نوری از ما قرار دارن.

این کهکشان ها اسمشون ("کهکشان های شاخک") رو از اون دو تا خطی* گرفتن که تو عکس راستیه می شه پیداشون کرد. (رد پای هواپیمایی که قلبمونو کشیده!!) این بازو ها در حدود 200 یا 300 میلیون سال پیش در دیدار مقدماتی دو کهکشان (در اثر جاذبشون روی هم)، شکل گرفتن!

*اون خط ها از مرکز دو کهکشان به بیرون کشیده شدن و طبق گفته ی سایت هابل می شه اون ها رو با تلسکوپ های زمینی به خوبی دید!!!! (البته این سایت به بزرگ نمایی تلسکوپ اشاره ای نکرده!)

دو کهکشان مارپیچ ما از چند صد میلیون سال قبل(!) تاثیر گذاشتن روی هم دیگرو شروع کردن و در آخر هم به نزدیک ترین و جوان ترین نمونه ی دو کهکشان که با هم در حال برخوردن، تبدیل شدن.(جمله بندی رو سیر کردی!!)

در طول برخورد میلیاردها ستاره تشکیل می شن. روشن ترین و متراکم ترین مناطق تولد ستاره ها "ابر خوشه" نام داره.این عکس به دانشمندها اجازه داده که ستاره ها رو از ابر خوشه ها تشخیص بدن.

اونایی که ماهرن می تونن مرکز دو کهکشان رو تو عکس چپیه پیدا کنن ... بقیه هم اگه خوب دقت کنن دو منطقه ی روشن و مات (بالا و پایین) می بینن که همون مرکز دو کهکشانه و شامل بیش تر ستاره های پیره؛ اون رشته های قهوه ای هم که بین دو مرکز متراکم تره، غباره.

توی این عکس هم مثل M 64 (پست اول) در اطراف کهکشان بالایی نقاط روشن و آبی می بینین که هاله های صورتی اون ها رو در بر گرفته....خب! زرنگ ها بگن اینا چی بودن؟.... (این "مناطق تشکیل ستاره های جوان و آبی" و "هاله های هیدروژن برانگیخته" توی خیلی از عکس ها با هم دیده می شن؛ سعی کنین اونا رو به خاطر بسپرین!)........ تقریبا" نصف مناطق کم نور تر هم خوشه های ستاره ای جوانی هستن که هزاران ستاره رو در خودشون جا دادن.

دانشمندها به وسیله ی تعیین قدمت فهمیدن که فقط %10 از ابر خوشه های تازه تشکیل شده، بیش از 10 میلیون سال باقی خواهند موند؛ یعنی %90 از این ابر خوشه های ستاره ای در کم تر از 10 میلیون سال پراکنده خواهند شد!دانشمندها گمان می کنن که حدود 100 خوشه ی پر جرم به خوشه های کروی عادی تبدیل شن؛ درست شبیه همون هایی که ما آماتورها در کهکشان خودمون رصد می کنیم!

راستی عکسی که می بینین وضعیت کهکشان خودمونه که در چندین میلیارد سال آینده با کهکشان همسایمون، آندرومدا، برخورد می کنه! (می تونین همین الان به شکرانه ی محدودیت عمر بشر سپاسگزار درگاه حق باشین!!)
ابر خوشه های ستاره ای در کهکشان های شاخک(!) Small_webابر خوشه های ستاره ای در کهکشان های شاخک(!) Small_web
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
 
ابر خوشه های ستاره ای در کهکشان های شاخک(!)
بازگشت به بالاي صفحه 
صفحه 1 از 1
 مواضيع مماثلة
-
» راز های پنهان کهکشان "چشم شیطان
» از خوشه های ستاره ای چه میدانیم
» تولد یک کهکشان
» کهکشان راه شیری (Milky Way)
» اختفای خوشه پروین با ماه

صلاحيات هذا المنتدى:شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
گروه نجوم و فیزیک اسمان آبی :: نجوم :: کیهان شناسی :: کهکشانها-
پرش به: